söndag 25 juli 2010

Trädgårdsvandringarna genomförda!

Nu är vår första trädgårdsvandring genomförd och vilket gensvar vi fått! Tidningen Norra Västerbotten hade i sin helgbilaga tre artiklar/reportage från tre av de deltagande trädgårdarna och det gav oss en bra skjuts måste vi få säga, tusen tack Norran för fina reportage. Vi hade tur med vädret, en varm men inte alltför gassande het solstekt dag och lagom med blåst för att hålla myggen borta, en perfekt dag för trädgårdsvandring med andra ord. Redan vid tiotiden började folk droppa in och det blev en välbesökt dag, omkring 200-300 personer räknar vi med har varit i farten i de trädgårdar som höll öppet. Det är bra för ett evenemang som har sitt första år på nacken, mycket bra! I en av trädgårdarna fanns ett trädgårdscafé där Jan Olov Kronqvist spelade under några timmar vilket var populärt och hur man odlar bin var också sådant som lockade.

Men har man med trädgårdsfolk att göra vet man vad som triggar dem bäst, nämligen få handla plantor! Det kunde man göra hos Anki Lindgren bl a, här står Berit och säljer både rariteter och mer vanligt förekommande perenner. (Plantförsäljning fanns på några andra ställen med)
Allt som allt kan vi sammanfatta lördagens vandring med: Succé!
Vi har fått samstämmiga uppgifter om att folk uppskattat initiativet, att de vill att vi ska genomföra det nästa år och som det ser ut i dagsläget kommer det att planeras in en sådan dag nästa år igen. Tack alla ni som kom och tack ni som öppnade era trädgårdar för allmänheten! Nu vilar vi ett slag och kommer åter med nya tag. Verkligen en härlig dag i trädgårdens tecken!

1 kommentar:

  1. Tack för en intressant och inspirerande dag.
    Hälsningar från en besökare som gärna återkommer.

    SvaraRadera